Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Oramiral Nasıl Yazılır? TDK ile Oramiral Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ORAMİRAL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Oramiral kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Oramiral nasıl yazılır? İşte, Oramiral kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ORAMİRAL DOĞRU YAZILIŞI

        oramiral

        ORAMİRAL KELİMESİNİN ANLAMI

        Türkçede ‘amiral’ kelimesi, Osmanlı döneminde yönetim ve denetim görevlerinde görev almış denizciler ile özel olarak dizayn edilmiş olan üst rütbeli donanma personeline verilen ad olarak kullanılır. Amiral, mareşaller ve generallere denizden başlayarak Türk historiyasına uzanır. Osmanlı’da amiral, tüm donanma personelinin en üst rütbesiydi. Amiral, bir deniz savaş sırasında, donanmanın her alanındaki askeri ve politik kararların alınmasından sorumluydular. Ayrıca, denizde komuta ve denetim görevlerini yürütüyorlardı. Amiral unvanını almak için, çok sayıda savaş ve karşılaşma geçirmek ve uzun yıllar gemide zaman geçirmek gerekiyordu. Amiral unvanını taşıyanlar, denizin bilgili ve zeki komutanları olarak bilinirler ve görevlerinin olgunlukla yerine getirilmesi için çalışırlardı. Bu kelime genellikle or amiral şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı oramiral şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Oramiral, askerlere vatan sevgisinin ne olduğunu anlattı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • or amiral
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa