Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Neonazi Nasıl Yazılır? TDK ile Neonazi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEONAZİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Neonazi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Neonazi nasıl yazılır? İşte, Neonazi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEONAZİ DOĞRU YAZILIŞI

        neonazi

        NEONAZİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Neonazi, Nazi partisinin modern takipçileri olan, bir anlayışı, kültürü ve düşünceyi desteklemek amacıyla toplumsal sistemleri değiştirmek üzere hareket eden ve güçlü, sert ve direktif politikalara sahip ultranacionalist grup olarak tanımlanmaktadır. Neonaziler, antisemitik ve anti-insanlık düşüncelerini, ülke çapındaki politik kampanyalar veya şiddetle desteklemektedir. Bazı neonazi grupları, etnik azınlıkları ülkelerinden veya diğer bölgelerden tamamen çıkarmayı veya onları köktenci bir şekilde değiştirmeyi amaçlamaktadırlar. Neonazinin ortak bir siyasi ideolojisi olmamakla birlikte, bazı temel öğeleri ortaktır. Bu ortak öğeler arasında milliyetçilik ve köktenci üstünlük düşüncesi, Nazi partisinin gerçekleştirdiği siyasi hareketin desteklenmesi ve faşizmden gelen siyasi öğretiler vardır. Bu kelime genellikle neo nazi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Neonazi şeklinde olmalıdır. Büyük harfle yazılmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kendi ufak siyasi gruplarını kurmuş olan Neonazi gençlerin bir kısmı hücre evlerinde yaşamaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • neo nazi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa