Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Neoklasisizm Nasıl Yazılır? TDK ile Neoklasisizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEOKLASİSİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Neoklasisizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Neoklasisizm nasıl yazılır? İşte, Neoklasisizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEOKLASİSİZM DOĞRU YAZILIŞI

        neoklasisizm

        NEOKLASİSİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Neoklasisizm, 19. yüzyılda ortaya çıkan bir akım olarak bilinir. Akım, klasik Yunan ve Roma sanat eserlerini taklit ederek yeni bir tarz oluşturmakla tanımlanır. Neoklasisizm, estetik, tasarım ve mimari alanlarında kullanılan bir biçimdir. Bu akım, klasik sanat eserlerinin güzelliği üzerinde yoğunlaşırken, modern görünümü korumak için modern kompozisyon kullanıldı. Kapsayıcı biçimleri, düzgün çizgileri ve armonik formuyla neoklasisizm, 19. yüzyılın güçlü özelliklerinden biridir. Neoklasisizm, dış mekanlarda ve iç mekanlarda kullanılan dekoratif motiflerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bir akım olarak görülür. Özellikle iki kültür arasında meydana gelen karşılaşmanın sonucunda oluşmuştur. Neoklasisizm, dört köşeli üçgen, dörtgen, oval veya daire şekilleri gibi klasik formların kompozisyonunu modern akımların kullanılarak şekillendirilmesi ile ortaya çıkıyor. Bu kelime genellikle neo klasisizm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı neoklasisizm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Neoklasisizm, klasik dönemlerin güzelliğini korumakla birlikte modern sanata yön veren sanat akımıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • neo klasisizm
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa