Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nemçeker Nasıl Yazılır? TDK ile Nemçeker Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEMÇEKER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nemçeker kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nemçeker nasıl yazılır? İşte, Nemçeker kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEMÇEKER DOĞRU YAZILIŞI

        nemçeker

        NEMÇEKER KELİMESİNİN ANLAMI

        Nemçeker, mykooplastik özelliğe sahip olan ve kömür gibi çoklukla kömür endüstrisinde kullanılan bir çimento çeşididir. Söz konusu çimento, içeriğindeki çeşitli mineral parçacıklarından ve plastik özelliğinden dolayı nemlendirilmiş özel bir karışım halinde sunulmaktadır. Nemçeker, çoğunlukla beton ve asfalt gibi altyapı projelerinde önemli bir role sahip olan ve aynı zamanda su taşıma kapasitesi olan suyun nispeten yüksek hızda akışını sağlayan geçirimli yüzeyleri oluşturmak için kullanılan bir malzemedir. Bu kelime genellikle nem çeker şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nemçeker şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nemçekerin kablolama, tesisat ve katı atık deposu gibi ağaçlama sistemlerinin temelini oluşturan ve rutubetin azaltılmasına yardımcı olan bir çeşit çimento olduğu söylenebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nem çeker
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa