Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nanoteknoloji Nasıl Yazılır? TDK ile Nanoteknoloji Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NANOTEKNOLOJİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nanoteknoloji kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nanoteknoloji nasıl yazılır? İşte, Nanoteknoloji kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NANOTEKNOLOJİ DOĞRU YAZILIŞI

        nanoteknoloji

        NANOTEKNOLOJİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Nanoteknoloji, küçük parçacıklardan oluşan bileşimi olan ve çok küçük ölçekli yapıların üretimini sağlayan teknolojidir. Nanoteknoloji bilimsel çalışmaların küçük düzeylerde ortaya çıkmasını sağlar. Bu teknoloji, çok küçük boyuta sahip maddeleri kullanarak, değişikleştirilmiş fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikler ve davranışlar elde etmek için kullanılan bir derinlik sağlar. Nanoteknoloji, mühendislik, fizik, inşaat, biyoloji ve diğer alanların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan karmaşık ve karmaşık bir alandır. Nanoteknolojinin uygulanması, oldukça küçük ölçekte mühendislik özelliklerini kullanmaktadır. Bütün bu özellikler arasında en önemlileri, parçacıkların özgün özelliklerini kullanarak yeni maddelerin oluşumu, fren, katman ve diğer özellikleriyle üretimdir. Nanometre ölçekteki tasarımlarda, küçük parçacıklar sıkıştırılarak yoğun ve karmaşık yapılar oluşturma kabiliyetine sahiptir. Bununla birlikte, küçük parçacıklarla yapılan yapılar, sadece mikron veya daha büyük ölçeklerde mümkün olmayan daha küçük ölçekteki üretimleri mümkün kılar. Bu üretimler, nanoteknolojinin kullanılmasının getirdiği çeşitli faydaları sağlamaktadır. Bunlar arasında, çok küçük ölçekli üretimlerin yapılması, çok küçük boyuttaki özelliklerin elde edilmesi, üretimin daha verimli hale getirilmesi ve ömrün uzatılması gibi avantajlar sayılabilir. Bu kelime genellikle nano teknoloji şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nanoteknoloji şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nanoteknolojinin en önemli uygulama alanlarından biri de, ışık hızında işlemler gerçekleştirmek için kullanılan optik aygıtlardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nano teknoloji
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa