Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Naçizane Nasıl Yazılır? TDK ile Naçizane Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAÇİZANE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Naçizane kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Naçizane nasıl yazılır? İşte, Naçizane kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAÇİZANE DOĞRU YAZILIŞI

        naçizane

        NAÇİZANE KELİMESİNİN ANLAMI

        Naçizane kelimesi doğru yazılışıyla “naçizane” şeklindedir. Kelimenin etimolojik kökeni Arapça “na’ziz” kökünden gelir. “Na’ziz” kelimesi “azımsanabilir, değersiz” anlamına gelir. Türkçe dilinde ise “naçizane” kelimesi “alçakgönüllü, mütevazi” anlamında kullanılır.“Naçizane” kelimesi genellikle içtenlik ve samimiyet ifade etmek için kullanılır. Bir şeyi veya bir düşünceyi hakir görmeden belirtmek, hoşgörülü bir şekilde ifade etmek anlamında kullanılır. Özellikle dile getirilen bir fikir ya da görüşün, yargılamadan, öznel bir biçimde ifade edildiğini veya karşıdaki kişinin düşüncelerine saygı duyulduğunu ifade etmek için kullanılır.Örnek cümleler:– Naçizane fikrimi söylemek gerekirse, bu proje daha fazla geliştirilmeli.– Naçizane tavsiyem, daha fazla kitap okumanızdır.– Naçizane bir öneri olarak, daha fazla spor yapmanızı öneririm.Naçizane kelimesi Türkçe dilinde sıkça kullanılan bir kelimedir ve günlük konuşmalarda, yazılı metinlerde ve edebi eserlerde karşımıza çıkabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Size bu konuda naçizane bir fikir verebilirim.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nacizane 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa