Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müthişlik Nasıl Yazılır? TDK ile Müthişlik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜTHİŞLİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müthişlik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müthişlik nasıl yazılır? İşte, Müthişlik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜTHİŞLİK DOĞRU YAZILIŞI

        müthişlik

        MÜTHİŞLİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Müthişlik, Türkçe’de çok güçlü, kuvvetli bir anlam ifade eden bir kelimedir. Müthişlik, insanın gözünde çok çarpıcı, hayranlık uyandıran ve hayranlık duyulan bir şeyi tanımlamak için kullanılır. Bu, bir kişinin kendisini çok güçlü, kuvvetli hissettiği zamanlarda, özellikle de bir insanın başarısının çok büyük olduğu zamanlarda kullanılır. Müthişlik, özellikle iyimserlik, başarı ve kararlılığı temsil etmek için kullanılır. Sözcük, başarılı insanlar tarafından özgüven hissini arttırmak için kullanılabilir. Müthişlik, aynı zamanda çok güçlü ve kuvvetli bir dil ifadesi olarak da kullanılır. Sözcük, insanların çok güçlü ve kuvvetli bir şey yapmalarını, başarılı olmalarını veya çok güçlü bir duyguyu hissetmelerini ya da yaşamalarını anlatmak için kullanılır. Bu kelime genellikle mütişlik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müthişlik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yaratılışın müthişliği insanı şaşırtıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mütişlik 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa