Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müslim Nasıl Yazılır? TDK ile Müslim Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜSLİM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müslim kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müslim nasıl yazılır? İşte, Müslim kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜSLİM DOĞRU YAZILIŞI

        müslim

        MÜSLİM KELİMESİNİN ANLAMI

        Müslim, dinsel terim olarak, İslamiyet inancına göre Allah’a inanmak, O’na itaat etmek anlamına gelmektedir. Arapça’da “müslim” kelimesi, kökü “selamet” olan bir fiilden türetilmiştir ve “selameti sağlamak” anlamına gelir. İslam inancına göre, müslümanlar Allah’a inanmış ve O’na itaat etmiş olarak tanımlanır. Müslümanlar, özellikle Kuran’ın ilkeleri çerçevesinde hayatlarını idame ettikleri için Allah’ın arzusunu ve buyruklarını uygulamaktadır. Müslümanlar, Allah’ın farzlarını, yani namaz, oruç, zekat, hac gibi ibadetleri de yerine getirmek zorundadır. Müslümanlar, aynı zamanda Allah’ın haramlarını da koruyup, onlardan kaçınmalıdır. Müslümanlar, Allah’ın farzlarını ve haramlarını uygulayarak, Allah’a karşı sorumlu davranmanın yanı sıra, özgür iradelerine saygı duymaları gerektiğini de öğrenmektedirler. Bu kelime genellikle müslüm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müslim şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İmparatorluğu meydana getiren milletler içinde Müslim olmayanların sayısı milyonların üstüne çıkmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • müslüm 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa