Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mushaf-I Şerif Nasıl Yazılır? TDK ile Mushaf-I Şerif Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUSHAF-I ŞERİF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mushaf-I Şerif kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mushaf-I Şerif nasıl yazılır? İşte, Mushaf-I Şerif kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUSHAF-I ŞERİF DOĞRU YAZILIŞI

        mushaf-ı şerif

        MUSHAF-I ŞERİF KELİMESİNİN ANLAMI

        Mushaf-ı Şerif, Kuran-ı Kerim’in yazılı olarak basılan veya çoğaltılan kopyasının adıdır. Bu kopyalar, özel bir titizlik ve hassasiyetle düzenlenmiş ve çoğaltılmıştır. Mushaf-ı Şerifler, el yazması veya baskı olarak yayınlanmış olabilir. El yazması Mushaf-ı Şerifler, her harfin ayrı ayrı el ile yazılmasıyla oluşturulmuştur. Baskı olarak yayınlanan Mushaf-ı Şerifler ise kalemle yazılmış el yazmasından baskı makinesi ile çoğaltılmıştır. Mushaf-ı Şerifler, Kuran-ı Kerim’in yazılı kopyasının korunması ve kullanılması için tasarlanmıştır. Mushaf-ı Şerifler, tarih boyunca Müslümanlar tarafından çoğu zaman özel bir saygı ve sevgi ile korunmuştur. Bu kelime genellikle Mushafı Şerif, musafışerif şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Mushaf-ı Şerif şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Mushaf-ı Şerif’e bakarak tane tane hafifçe sesli okuma daha makbul ve daha sevaptır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Mushafı Şerif 
        • musafışerif 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa