Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müracaatta Bulunmak Nasıl Yazılır? TDK ile Müracaatta Bulunmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜRACAATTA BULUNMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müracaatta Bulunmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müracaatta Bulunmak nasıl yazılır? İşte, Müracaatta Bulunmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜRACAATTA BULUNMAK DOĞRU YAZILIŞI

        müracaatta bulunmak

        MÜRACAATTA BULUNMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Müracaatta bulunmak, bir kişinin belli bir konuya ya da olaya dikkat çekmek için nitelikli bir şekilde başvuruda bulunmak anlamına gelmektedir. Genellikle haklarını korumak veya konu hakkında bilgi sahibi olmak veya destek istemek için kullanılan müracaatta bulunmak, çoğunlukla resmi kurumlara yapılan bir çağrıdır. Müracaatta bulunmak, özellikle haklarını korumak isteyenlerin veya konuya ilgi duyanların kullandığı bir yöntemdir. Müracaatta bulunan kişi, kendi taleplerini veya isteklerini belirtmek için bir mektup, broşür, rapor ya da başka bir yazılı belge sunabilir. Müracaatta bulunmak, bir şikayette bulunmaktan farklıdır. Örneğin, bir kişinin müracaatta bulunması, şikayet etmesinden daha duyarlı ve şeffaf bir şekilde kendini ifade etmesini sağlayabilir. Bu kelime genellikle müracatta bulunmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müracaatta bulunmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • müracatta bulunmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa