Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müjdelenmek Nasıl Yazılır? TDK ile Müjdelenmek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜJDELENMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müjdelenmek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müjdelenmek nasıl yazılır? İşte, Müjdelenmek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜJDELENMEK DOĞRU YAZILIŞI

        müjdelenmek

        MÜJDELENMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Müjdelenmek, kişiye yapılan müjdenin alınmasını ifade eden bir kelimedir. Müjde; çok sevinçli, mutlu bir haber ya da haber bülteni olarak tanımlanabilir. Müjdelenmek, bu müjdeyi alan kişinin sevinci ve coşkusunu ifade etmek için kullanılan bir ifadedir. Müjdelenmek, karşı tarafın duygularının, özellikle de sevinç ve mutluluğunu göstermek için kullanılan bir deyimdir. Müjdelenmek, kişinin başarısını, mutluluğunu, ödülünü ya da başka bir konuda müjde almasını özetler. Müjdelenmek, başarılarının ve mutluluğunun karşı tarafa iletilmesi anlamını taşır.Bu kelime genellikle mücdelenmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müjdelenmek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mücdelenmek
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa