Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müjdeleme Nasıl Yazılır? TDK ile Müjdeleme Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜJDELEME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müjdeleme kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müjdeleme nasıl yazılır? İşte, Müjdeleme kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜJDELEME DOĞRU YAZILIŞI

        müjdeleme

        MÜJDELEME KELİMESİNİN ANLAMI

        Müjdeleme, bir haberi bekleyen insanların sevinçli şekilde karşıladıkları, olumlu ve çoğu zaman iyi bir haberi bildirmek anlamına gelen bir sözcük olarak tanımlanır. Müjdeleme, insanlar arasındaki iletişimin, güvenin ve arasındaki ilişkinin artırılmasında önemli bir öğedir.  Müjdeler, çoğu zaman mutluluk, sevinç ve hayatın kutlanmasıyla ilgilidir. Müjdeler, arkadaşlar, aile, sevgililer ve hatta düşmanlar arasında bireylerin birbirlerine bağlanmasını sağlayan önemli bir sözcüktür. Müjdeleme, çoğu zaman tebrikler, güzellikler, sevgiler ve iyilikler ya da herhangi bir olumlu şeyleri bildiren sözleri de içerir. Müjdeler, çoğu zaman düğünler, doğum günleri, evlilikler, yeni başarılar ve hayırlı olayları kutlamak için kullanılır. Müjdeler, aynı zamanda insanların birbirlerine destek olmak için bir araya gelmelerine yardımcı olur. Müjdeler, çoğu zaman davet mektupları, davetiyeler veya e-postalar göndermek veya sözlü olarak iletmek için kullanılır. Müjdeler, çoğu zaman arkadaşlarla, arkadaşlar arasında veya aile arasında birlikte paylaşılan güzel anıları kutlamak için kullanılır.Bu kelime genellikle mücdeleme şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müjdeleme şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Müjdelemenin en önemli özelliği, karşı tarafın duygusal olarak etkilenmesidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mücdeleme
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa