Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Meçhul Nasıl Yazılır? TDK ile Meçhul Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MEÇHUL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Meçhul kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Meçhul nasıl yazılır? İşte, Meçhul kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MEÇHUL DOĞRU YAZILIŞI

        meçhul

        MEÇHUL KELİMESİNİN ANLAMI

        Meçhul, Türkçe’de bilinmeyen, tanımlanamayan veya açıklanamayan anlamına gelmektedir. Meçhul, bilinmeyen, tanımlanamayan ya da açıklanamayan her şeyi ifade edebilir. Örneğin, meçhul sayılar, meçhul kökenli kelimeler, meçhul kökenli tarihi olaylar, meçhul kökenli duygular veya meçhul kökenli konseptler gibi. Meçhul, açıklanamayan konularda kullanılır ve bu durumlarda herhangi bir şeyin anlaşılması zor olabileceğini belirtmek için kullanılır. Meçhul kelimesi, kendisi de meçhul olan gerçekleri ifade ederken kullanılabilecek bir terim olarak da kullanılabilir. Bu kelime genellikle meçul şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı meçhul şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Artık demir almak günü gelmişse zamandan / Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan” – Yahya Kemal Beyatlı

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • meçul 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa