Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Marj Nasıl Yazılır? TDK ile Marj Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MARJ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Marj kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Marj nasıl yazılır? İşte, Marj kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MARJ DOĞRU YAZILIŞI

        marj

        MARJ KELİMESİNİN ANLAMI

        Marj, genellikle finans ve ekonomide kullanılan bir terimdir. Marj, bir ürünün seçilmesi ve satın alınması sırasında ortaya çıkan farkın ölçülmesi için kullanılan bir orandır. Örneğin, bir mağaza bir ürünün fiyatını belirlediğinde, marj fiyatın belirli bir miktarı için arttırılmasını sağlar. Marj, karlılığın ölçülmesinde ve özellikle de kar marjının hesaplanmasında kullanılır. Marj, bir ticaretin işletmedeki kazancını ölçmek ve nakit akışının kontrol altında tutulmasına yardımcı olmak için kullanılır. Marj, toplam karın ürün ya da hizmetin satış fiyatının yüzde kaçı olarak hesaplanmasına yardımcı olur. Marj, karlılığın ölçülmesinde ve özellikle de kar marjının hesaplanmasında kullanılır. Bu kelime genellikle marıj şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı marj şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Marj, karlı bir işletmenin ne kadar süreceğinin ölçülmesinde ve varlık veya yükümlülüklerin artmasının kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • marıj 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa