Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Maraş Kalesi Nasıl Yazılır? TDK ile Maraş Kalesi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MARAŞ KALESİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Maraş Kalesi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Maraş Kalesi nasıl yazılır? İşte, Maraş Kalesi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MARAŞ KALESİ DOĞRU YAZILIŞI

        maraş kalesi

        MARAŞ KALESİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Kahramanmaraş kent merkezindeki yığma tepenin üstündedir. Günümüze değin birçok onarım geçiren kalenin MÖ 1. yüzyıl – MS 2. yüzyıl arasında yapılmış olacağı düşünülmektedir. 150×75 metre boyutlarında dikdörtgene yakın planlıdır. Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü duvarların bir bölümünü ve üç burcu onartmıştır. Bunlardan biri kalenin eski giriş yapısıdır. Bu kelime genellikle Maraş Kales’i şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Maraş Kalesi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Maraş Kalesi’nin kuruluş tarihi hakkında kesin bilgi yoktur. 

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Maraş Kales’i
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa