Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Lüks Nasıl Yazılır? TDK ile Lüks Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Lüks kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        LÜKS TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Lüks kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Lüks nasıl yazılır? İşte, Lüks kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        LÜKS NASIL YAZILIR?

        lüks

        LÜKS KELİMESİNİN ANLAMI

        Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat. Gösterişli, şatafatlı olan. Gereksinim dışı olan. Aşırı, fazla olan. Aydınlatma ölçü birimi. Hava basınçlı bir tür petrol lambası, lüks lambası anlamına gelir. Bu kelime genellikle lüküs şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı lüks şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bildiğim kadarıyla o, lüks tüketime girecek harcamalara karşı idi.” – Adalet Ağaoğlu

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • lüküs
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa