Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Lağımla Atmak Nasıl Yazılır? TDK ile Lağımla Atmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Lağımla Atmak kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        LAĞIMLA ATMAK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Lağımla Atmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Lağımla Atmak nasıl yazılır? İşte, Lağımla Atmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        LAĞIMLA ATMAK NASIL YAZILIR?

        lağımla atmak

        LAĞIMLA ATMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir kayayı delip içine patlayıcı maddeler koyduktan sonra bu maddeleri ateşleyerek parçalamak anlamına gelir. Bu kelime genellikle lağamla atmak, lağamlatmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı lağımla atmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yeniçeriler lağımla atma tekniğini kullanarak düşmanı püskürttüler.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • lağamla atmak
        • lağamlatmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa