Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kromotropizm Nasıl Yazılır? TDK ile Kromotropizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KROMOTROPİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kromotropizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kromotropizm nasıl yazılır? İşte, Kromotropizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KROMOTROPİZM DOĞRU YAZILIŞI

        kromotropizm

        KROMOTROPİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Canlı bir varlığın, belli renkte bir nesneye doğru yönelme hareketi anlamına gelir. Bu kelime genellikle kıromotopizm, kromotopizm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kromotopizm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Termokromatik mürekkep ısı değişiminde renk değiştirir. Bu durum dış etkenlerden dolayı renk değişikliği olan kromotropizm kategorisine girer.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kıromotopizm
        • kromotopizm
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa