Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kontratabla Nasıl Yazılır? TDK ile Kontratabla Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KONTRATABLA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kontratabla kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kontratabla nasıl yazılır? İşte, Kontratabla kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KONTRATABLA DOĞRU YAZILIŞI

        kontratabla

        KONTRATABLA KELİMESİNİN ANLAMI

        Ağaç malzemenin biçim değiştirmesini önlemek için körağacın iki yüzüne, elyaf yönleri körağaca çapraz veya 45 derece eğik, aynı kalınlıkta astar kaplama ve yüz kaplama yapıştırılarak elde edilen tabla anlamına gelir. Bu kelime genellikle kontra tabla, kontıratabla  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı klorometri şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kontratabla, kontrplak gibi üst üste yapıştırılan ahşap levhalardan oluşur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kontra tabla
        • kontıratabla
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa