Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kloz Nasıl Yazılır? TDK ile Kloz Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kloz kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KLOZ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kloz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kloz nasıl yazılır? İşte, Kloz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KLOZ NASIL YAZILIR?

        kloz

        KLOZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Sigorta çeşitlerine göre poliçe genel şartlarındaki hususları tamamlayan ve özellikle dikkat edilmesi gereken şartları gösteren uyarı notudur. Bu kelime genellikle kıloz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kloz şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bu ek teminat klozu poliçenin genel ve özel şartlarına, sair teminat ve istisna hükümlerine mutlak olarak tedbir ve poliçede yer alan hasar ile ilgili düzenleme ve yollamaların tümü , aşağıda ayrıca belirlenmiş özel şartları ile birlikte ek teminat klozu kapsamında temin edilen rizikolar için de aynen geçerlidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kıloz
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa