Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kenarortay Nasıl Yazılır? TDK ile Kenarortay Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kenarortay kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KENARORTAY TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kenarortay kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kenarortay nasıl yazılır? İşte, Kenarortay kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KENARORTAY NASIL YAZILIR?

        kenarortay

        KENARORTAY KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir üçgende her tepeden karşı kenarın ortasına indirilen doğru parçasıdır. Bir dikdörtgenin karşılıklı iki kenar ortasını birleştiren doğru parçasıdır. Bu kelime genellikle kenar ortay şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kenarortay şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kenarortayların kesişim noktasına ağırlık merkezi denir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kenar ortay
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa