Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kedi Nanesi Nasıl Yazılır? TDK ile Kedi Nanesi Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kedi Nanesi kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KEDİ NANESİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kedi Nanesi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kedi Nanesi nasıl yazılır? İşte, Kedi Nanesi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KEDİ NANESİ NASIL YAZILIR?

        kedi nanesi

        KEDİ NANESİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Ballıbabagillerden, kırlarda yetişen, kedilerin kokusundan çok hoşlandığı bir bitki, yaban sümbülü (Nepeta cataria) anlamına gelir. Bu kelime genellikle kedinanesi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kedi nanesi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Rüzgar papatyalar ve kedi nanelerinin kokusunu getiriyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kedinanesi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa