Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kaplumbağa Nasıl Yazılır? TDK ile Kaplumbağa Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KAPLUMBAĞA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kaplumbağa kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kaplumbağa nasıl yazılır? İşte, Kaplumbağa kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KAPLUMBAĞA DOĞRU YAZILIŞI

        kaplumbağa

        KAPLUMBAĞA KELİMESİNİN ANLAMI

        Kaplumbağa kelimesi bileşik & addır. Kaplumbağalar takımından, çok sert ve kemiksi bir kabuk içinde yaşayan, dört ayaklı, dişsiz gaga ağızlı, çok ağır yürüyen, sürüngen bir hayvan anlamına gelir. Hayvanbilim terimi olan bu kelime genellikle kaplumba  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kaplumbağa şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yolda kaplumbağa gördük. Çok heyecanlandık. Sevmek istedik ama korkmaması için dokunmadık.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kaplumba
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa