Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kambur Nasıl Yazılır? TDK ile Kambur Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KAMBUR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kambur kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kambur nasıl yazılır? İşte, Kambur kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KAMBUR DOĞRU YAZILIŞI

        kambur

        KAMBUR KELİMESİNİN ANLAMI

        Bel veya göğüs kemiğinin eğrilmesi, raşitizm sonucu sırtta ve göğüste oluşan tümsek, kambur zambur, bazı hayvanların sırtındaki çıkıntı, yapı veya eşyada dışarıya doğru eğrilme, ütü yastığı, vücudunda bu tümsek bulunan (kimse), sıkıntı, dert anlamına gelir. Bu kelime genellikle kanbur şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kambur şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bu genç bir deve idi. Semeri yoktu. Çok tüylü kamburu meydandaydı.” – Ömer Seyfettin

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kanbur
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa