Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Nasıl Yazılır? TDK ile İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi nasıl yazılır? İşte, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DOĞRU YAZILIŞI

        istanbul üniversitesi fen fakültesi

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Kurum, kuruluş, kurul ve işyeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz. Bu kelime genellikle İstanbul Üniversite’si Fen Fakültesi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesini kazandım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • İstanbul Üniversite’si Fen Fakültesi 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa