Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Iskartaya Çıkarmak (Veya Ayırmak) Nasıl Yazılır? TDK ile Iskartaya Çıkarmak (Veya Ayırmak) Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ISKARTAYA ÇIKARMAK (VEYA AYIRMAK) NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Iskartaya Çıkarmak (Veya Ayırmak) kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Iskartaya Çıkarmak (Veya Ayırmak) nasıl yazılır? İşte, Iskartaya Çıkarmak (Veya Ayırmak) kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ISKARTAYA ÇIKARMAK (VEYA AYIRMAK) DOĞRU YAZILIŞI

        ıskartaya çıkarmak (veya ayırmak)

        ISKARTAYA ÇIKARMAK (VEYA AYIRMAK) KELİMESİNİN ANLAMI

        Değersiz bularak bir yana atmak, işe yaramadığı için ayırıp bir yana koymak anlamına gelir. Bu kelime genellikle iskartaya çıkarmak (veya ayırmak) şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ıskartaya çıkarmak (veya ayırmak) şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Sekiz balya tütününden bir ya da iki balyasını ıskartaya ayırabileceklerini aklından geçirmeye başladı eksperlerin.” – Necati Cumalı “Orada, kim bilir neden ve nasıl, işe yaramaz diye ıskartaya çıkardığı bir sürü film tepeleme yığılı.” – Attila İlhan

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • iskartaya çıkarmak (veya ayırmak)
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa