Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Halüsinasyon Nasıl Yazılır? TDK ile Halüsinasyon Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        HALÜSİNASYON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Halüsinasyon kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Halüsinasyon nasıl yazılır? İşte, Halüsinasyon kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HALÜSİNASYON DOĞRU YAZILIŞI

        halüsinasyon

        HALÜSİNASYON KELİMESİNİN ANLAMI

        Hallüsinasyon kelimesi doğru yazılan şekliyle “halüsinasyon” olarak bilinir. Bu kelimenin etimolojik kökeni ise Yunanca “halsis” (koşullar) ve “haloun” (üreklenmek, titreşim) kelimelerinden türetilmiştir.Hallüsinasyon, gerçekte var olmayan duyu verilerinin algılanması veya hissedilmesidir. Kişinin gerçeklikle ilgisi olmayan, farklı ve hayal ürünü olan algılar yaşamasına neden olur. Bu algılar, görsel, işitsel, dokunsal, koku veya tat duyularıyla ilgili olabilir.Hallüsinasyonlar, özellikle psikiyatrik ve nörolojik bozukluklarla ilişkilidir. Şizofreni, bipolar bozukluk, depresyon, alkol veya uyuşturucu madde kullanımı gibi durumlar hallüsinasyonlara neden olabilir. Ayrıca bazı ilaçların yan etkileri veya bazı fiziksel sağlık sorunları da hallüsinasyonlara yol açabilir.Türkçe dilinde “hallüsinasyon” kelimesi, tıp ve psikiyatride yaygın bir terim olarak kullanılır. Bu terim, bir kişinin gerçeklikten kopuk, yanıltıcı algılar yaşamasını ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “Bu hasta şiddetli bir şizofreni nedeniyle sürekli olarak hallüsinasyonlar görüyor” şeklinde bir cümlede kullanılabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Uyuşturucu bağımlısı olan genç o maddeyi kullandıktan soran gülmeye başladı, halüsinasyon gördüğü çok aşikardı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Halisinasyon
        • Halusinasyon
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa