Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Hali (Veya Halleri) Duman Olmak Nasıl Yazılır? TDK ile Hali (Veya Halleri) Duman Olmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        HALİ (VEYA HALLERİ) DUMAN OLMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Hali (Veya Halleri) Duman Olmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Hali (Veya Halleri) Duman Olmak nasıl yazılır? İşte, Hali (Veya Halleri) Duman Olmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HALİ (VEYA HALLERİ) DUMAN OLMAK DOĞRU YAZILIŞI

        hali (veya halleri) duman olmak

        HALİ (VEYA HALLERİ) DUMAN OLMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Hali duman olmak deyimi, kötü duruma düşmek anlamında kullanılır. Bu deyimi şapka işareti olmadan kullananlar vardır ancak doğrusu bu işaretin olmasıdır. Bu kelime genellikle hali duman olmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hali duman olmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Anası da artık eskisi gibi çamaşıra falan gidemediğinden halleri dumandı.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • hali duman olmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa