Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Göz Kulak Olmak Nasıl Yazılır? TDK ile Göz Kulak Olmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        GÖZ KULAK OLMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Göz Kulak Olmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Göz Kulak Olmak nasıl yazılır? İşte, Göz Kulak Olmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        GÖZ KULAK OLMAK DOĞRU YAZILIŞI

        göz kulak olmak

        GÖZ KULAK OLMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Korunması, gözetilmesi gereken bir kimseyi ya da şeyi görüp gözetmek, korumak, ona bakmak.görme ve işitme yoluyla öğrenmeye, bilgi edinmeye çalışmak anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle gözkulak olmak, göz kulakolmak, gözkulakolmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı göz kulak olmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Yolda ona göz kulak ol da başına bir şey gelmesin.”

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • gözkulak olmak
        • göz kulakolmak
        • gözkulakolmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa