Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Fırdöndü Nasıl Yazılır? TDK ile Fırdöndü Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Fırdöndü kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        FIRDÖNDÜ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Fırdöndü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Fırdöndü nasıl yazılır? İşte, Fırdöndü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        FIRDÖNDÜ NASIL YAZILIR?

        fırdöndü

        FIRDÖNDÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Biri döndüğünde ötekinin de dönmesini engellemek için uç uca getirilerek serbest bir eksenle bağlanmış çift halka anlamına gelir. Bunun dışında topaç gibi oynanan bir kumar aracı, belirli bir görüş veya düşünce sahibi olmayan kimse anlamlarına gelir. Bitişik yazılmalıdır. Bu kelime genellikle fır döndü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı fırdöndü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sen de amma fırdöndüsün!

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • fır döndü
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa