Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Fil Dişi Nasıl Yazılır? TDK ile Fil Dişi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        FİL DİŞİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Fil Dişi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Fil Dişi nasıl yazılır? İşte, Fil Dişi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        FİL DİŞİ DOĞRU YAZILIŞI

        fil dişi

        FİL DİŞİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Fil dişi kelimesi filin kendini korumakta veya karşısındakine saldırmakta kullandığı hortumunun iki yanında bulunan uzun ve eğri dişi, bu dişten yapılmış, diş tacında mine, köklerde ise seman denilen ve dişin sert bölümünü oluşturan doku anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle fildişi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı fil dişi  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Cebinden kaba fil dişi saplı bir de çakı çıkardı.” – Ö. Seyfettin

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • fildişi 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa