Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Darboğaz Nasıl Yazılır? TDK ile Darboğaz Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Darboğaz kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        DARBOĞAZ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Darboğaz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Darboğaz nasıl yazılır? İşte, Darboğaz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DARBOĞAZ NASIL YAZILIR?

        darboğaz

        DARBOĞAZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Piyasalarda üretim, kredi, döviz, ham madde gibi değerlerin düzeylerinde azalma olması ve sıkıntılı durumun ortaya çıkmasıdır. Mecazen toplumun, çözümlenmesinde güçlüklerle karşılaştığı bunalımlı durum anlamına da gelmektedir. Bu kelime genellikle dar boğaz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı darboğaz şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Esnafın içinde bulunduğu darboğazdan çıkabilmesi için çözümler aranıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • dar boğaz
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa