Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bordo Bereliler Nasıl Yazılır? TDK ile Bordo Bereliler Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Bordo Bereliler kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BORDO BERELİLER TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bordo Bereliler kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bordo Bereliler nasıl yazılır? İşte, Bordo Bereliler kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BORDO BERELİLER NASIL YAZILIR?

        bordo bereliler

        BORDO BERELİLER KELİMESİNİN ANLAMI

        Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasındaki adıyla Bordo Bereliler ve eski adıyla Özel Harp Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir. Türkiye’deki önemli kara kuvvetlerindendir. Bu kelime genellikle bordo bereli’ler, bordobereli’ler şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bordo bereliler şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bordo bereliler çok zor eğitim aşamalarından geçerek göreve başlıyorlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • bordo bereli’ler
        • bordobereli’ler
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa