Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Birçok Nasıl Yazılır? TDK ile Birçok Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BİRÇOK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Birçok kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Birçok nasıl yazılır? İşte, Birçok kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİRÇOK DOĞRU YAZILIŞI

        birçok

        BİRÇOK KELİMESİNİN ANLAMI

        “Türkçe’deki “birçok” kelimesi, sayısal olarak belirli olmayan ama bir miktarın fazla olduğunu ifade eden bir belirteçtir. Genellikle çok sayıda, çok miktar anlamına gelir ve sıklıkla “birçok insan”, “birçok yer” gibi ifadelerde kullanılır. “Birçok” kelimesi, hem nicelik hem de nitelik bakımından bir çoğunluğu ifade eder ve bu yönüyle “çok”, “bir hayli”, “bir sürü” gibi kelimelerle benzer anlamlar taşır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        ABD’nin doğu eyaletlerini kasıp kavuran hortum afeti sonucu Arizona’da yaşayan birçok insan evini terk etmek zorunda kaldı. Geçici bir süreliğine akrabalarına misafir olmak zorunda kalan ev sahipleri, Başkan Obama’ya seslenerek kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • bir çok 
        • biçok 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa