Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bendegan Nasıl Yazılır? TDK ile Bendegan Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Bendegan kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BENDEGAN TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bendegan kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bendegan nasıl yazılır? İşte, Bendegan kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BENDEGAN NASIL YAZILIR?

        bendegan

        BENDEGAN KELİMESİNİN ANLAMI

        Kullar ve köleler anlamına gelen bir kelimedir. Dilimizde şapka işaretinin kullanımına dair genel bir eksiklik vardır. Çoğu gereken yerde kullanılmaz. Bu kelimede olması gerekir. Bu kelime genellikle bendegan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bendegan şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Hayatı boyunca ona bendegan olmamıza rağmen, bizi hiçbir zaman sevemedi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • bendegan
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa