Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Başyıldız Nasıl Yazılır? TDK ile Başyıldız Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BAŞYILDIZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Başyıldız kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Başyıldız nasıl yazılır? İşte, Başyıldız kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BAŞYILDIZ DOĞRU YAZILIŞI

        başyıldız

        BAŞYILDIZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Gök bilimi terimi olarak çift yıldızlarda kütlesi büyük olan yıldız anlamına gelir.  Ayrıca sinema, tiyatro veya müzikhol sanatçılarının en önde geleni anlamında da kullanılmaktadır. Bitişik yada ayrı yazılması konusunda kafa karışıklığı olabilir. TDK’ye göre bu kelimenin bitişik yazılması gerekiyor. Dilimizde bu kelime genellikle baş yıldız şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı başyıldız şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Filmin başyıldızı gala salonuna girince, herkes ayakta alkışladı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • baş yıldız
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa