Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Aydın Nasıl Yazılır? TDK ile Aydın Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Aydın kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AYDIN TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Aydın kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Aydın nasıl yazılır? İşte, Aydın kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AYDIN NASIL YAZILIR?

        aydın

        AYDIN KELİMESİNİN ANLAMI

        Aydın bir ildir. İl olmasının dışında kullanıldığı anlamlarda mevcuttur. Işık alan, ışıklı, aydınlık. Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli kimse. Kolayca anlaşılacak kadar açık söz veya yazı anlamlarına gelir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır ve aldığı yapım eki ayrı yazılmamalıdır. Hatalı yazım örneği il olarak yazıldığında geçerlidir. Bu kelime genellikle aydın şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Aydın şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Akşam gazetesi, yurt aydınlarıyla konuşarak bizde niçin yazar yetişmediğinin sebeplerini araştırdı.” – Orhan Veli Kanık

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • aydın
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa