Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Aslanağzı Nasıl Yazılır? TDK ile Aslanağzı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ASLANAĞZI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Aslanağzı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Aslanağzı nasıl yazılır? İşte, Aslanağzı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ASLANAĞZI DOĞRU YAZILIŞI

        aslanağzı

        ASLANAĞZI KELİMESİNİN ANLAMI

        Aslanağzı kelimesi bileşik & addır. Bitki bilim terimi olarak sıracaotugillerden, salkım durumunda, türlü renkte, güzel ama kokusuz çiçekleri olan otsu bir bitki anlamına gelir. Ayrıca havuz kenarlarına konulan ve ağzından su akan, aslan ya da aslan başı biçimindeki süs taşına verilen addır. Eskiyen bir anlamı da, armut biçiminde gövdesi olan, kısa ayaklı, saplı ve uzun boyunlu bir seramik sürahi tipidir. Bu kelime genellikle aslan ağzı  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı aslanağzı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Saksıya aslanağzı tohumu diktim.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • aslan ağzı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa