Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Albinos Nasıl Yazılır? TDK ile Albinos Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ALBİNOS NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Albinos kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Albinos nasıl yazılır? İşte, Albinos kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ALBİNOS DOĞRU YAZILIŞI

        albinos

        ALBİNOS KELİMESİNİN ANLAMI

        Akşın anlamına gelen albinos, doğuştan gelen bir pigment eksikliği hastalığıdır. Tdk’ye göre sözlük anlamı: ‘Doğuştan boya maddesi bulunmadığı için kıllarında ve gözlerinde, bazen de derisinde ak olan (hayvan veya insan)’ olarak geçiyor. Bu kelime genellikle albino şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı albinos şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Albinos hastaları güneşe çıkarken çok dikkatli olmalı, mutlaka koruyucu kullanmalılar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • albino
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa