Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Akşın Nasıl Yazılır? TDK ile Akşın Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        AKŞIN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Akşın kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Akşın nasıl yazılır? İşte, Akşın kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AKŞIN DOĞRU YAZILIŞI

        akşın

        AKŞIN KELİMESİNİN ANLAMI

        Yazıldığı gibi okunan bir dil olan Türkçede, yöresel ağızlardan dolayı farklı şekillerde yazılan kelimeler vardır. Akşın kelimesi de söyleniş farklılıklarından dolayı olması gerekenden farklı yazılmaktadır. Akşın, doğuştan boya maddesi bulunmadığı için kıllarında ve gözlerinde, bazen de derisinde ak olan hayvan yada insan anlamına gelir. Bu kelime genellikle akşin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı akşın şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Akşınların kendilerini güneşten korumaları gerekir. Ciltlerinde çıkan lekelerin kansere dönüşmemesi için dikkat etmeliler.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • akşin 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa