Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Sümeyra isminin anlamı nedir? Sümeyra ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Sümeyra isminin analizi
        • 1

          Sümeyra ismi kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Ülkemizde sıkça kullanılan isimlerden biridir. Kulağa hoş gelen ve güzel anlamlar taşıyan bu isim anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Sümeyra isminin anlamı, Sümeyra ne demek, Sümeyra Kuran’da geçiyor mu, Sümeyra isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Sümeyra İsminin Anlamı

          İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. İsimlerin bilinen ve bilinmeyen anlamları bulunmaktadır. Her ismin ne anlama geldiğini bilemeyebiliriz. Bunun için arama internetten yardım alabiliriz. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını derinlemesine araştırmaktadır çünkü çocuklarına güzel anlamlar içeren isim koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Sümeyra ismi de kız çocuklarına koyulan ve son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir isimdir. Sümeyra ismi birden fazla anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Sümeyra isminin anlamları şunlardır:

          • Rüzgarın kaldırdığı toz.
          • Meyve çağlası.
          • Kıvrılmış yaprak.
        • 2

          Sümeyra Ne Demek?

          Anne ve baba adayları için isim koyma süreci zorlu geçebilir. Çocukları için en uygun ismi araştıran ebeveynler isim konusunda tereddüt yaşayabilir. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Bazıları da bu kargaşadan kurtulmak için kendi anne ve babasının ismini çocuğuna vermektedir. Her ne olursa olsun en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Sümeyra ismi de geçmişten günümüze tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Sümeyra ismi; rüzgarın kaldırdığı toz, meyve çağlası, kıvrılmış yaprak anlamlarını taşımaktadır.

        • 3

          Sümeyra Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı öncelikleri kıstas alırlar. Bazıları ismin kökenine önem verirken bazıları kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat eder. Bazı ebeveynler ise ismin dini değeriyle ilgilenir. Tercih edilen ismin İslam âleminde önemli bir yere sahip olmasını isterler. Elbette ki asıl önemli olan ismin sahip olduğu anlamdır. Ebeveynler ismin Kuran’da yer alıp almadığını merak etmekte ve araştırmaktadır. Bazıları Kuran’da yer alan isimleri tercih etmektedir. Ancak Kuran’da yer almayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Sümeyra ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Sümeyra ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Sümeyra adını koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

        • 4

          Sümeyra İsminin Analizi Nedir?

          Son dönemlerde popülerleşen konulardan biri de isim analizidir. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevi üstlenmektedir. İsmin sahip olduğu olumlu ve olumsuz özellikler listelenmektedir. Kendi isminizin ya da bir başkasının özelliklerine isim analizi yardımıyla ulaşabilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Sümeyra ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Her zaman yeni hedeflerin peşinde ilerler. Oldukça arkadaş canlısı ve sıcakkanlıdırlar. Sosyal kelebeklerdir. Ayrıca özgürlüklerine de oldukça düşkündürler. Küçük şeylerle mutlu olmayı iyi bilirler. Sempatik kişiliğiyle tanınırlar. İyimser, hoşgörülü ve şakacıdırlar. Monoton bir yaşam sürdürmek onlara göre değildir; değişim isterler. Girişimci yapılarıyla bilinirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa