Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde Hırvat Marin Cilic, tek kadınlarda İtalyan Roberta Vinci dışında seribaşı sporcular tur atladı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler 3. tur mücadelesinde, dünya 1 numarası Novak Djokovic ve 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych rakiplerini yenerek tur atladı.

Turnuvada 5 şampiyonluk (2008, 2011, 2012, 2013, 2015) yaşayan Sırp tenisçi Djokovic, 28 numaralı seribaşı İtalyan Andreas Seppi'yi 6-1, 7-5 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenerek 4. tura yükseldi.

Dünya 6 numarası Tomas Berdych ise Avustralyalı 29 numaralı seribaşı Nick Kyrgios'u 6-3, 6-4, 1-6 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup ederek adını üst tura yazdıran diğer tenisçi oldu.

Turnuvadaki en iyi derecesi 4. tur olan 24 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Bautista Agut ise ABD Açık'ta 2014'te şampiyonluğa ulaşan 12 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic'i 6-4, 7-6, ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenerek erkeklerde günün sürprizine imza attı.

FEDERER REKOR KIRDI

Bulgar Grigor Dimitrov'u 3-1 yenerek kariyerindeki 300'üncü grand-slam maçını kazanan tek erkek tenisçi konumuna gelen İsviçreli tenisçi Roger Federer, 7 grand slam karşılaşması daha kazanması halinde eski kadın tenisçi Martina Navratilova'yı da geçerek bu alanda rekorun tek sahibi olacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ