Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ankaragücü kayyuma gidiyor, Ankaragücü kapanıyor, Ankaragücü'nün sıkıntılı dönemi, Ankaragücü borç batağında - MKE Ankaragücü Haberleri

        Ankaragücü eski başkanı Mehmet Yiğiner'in istifasının ardından 2 aydır MKE Ankaragücü Kulübü'ne başkanlık yapan Metin Akyüz, kongre öncesinde açıklamalarda bulundu.

        10 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olağanüstü kongreye kadar başkanlığı yürüteceğini belirten Akyüz, "Sayılı günümüz kaldı ama başkanlıkla ilgili çalışmalar devam ediyor. Osmanlı'dan emanet bir kulübüz, kuruluşumuz 1910, ilk başkanımız Kazım Bey. O tarihten günümüze kadar başkanlar gelip geçti. Ankaragücü'ne vebalıymış gibi kimse yanaşmıyor'' dedi.

        "TÜRKİYE'NİN KALBİ ANKARAGÜCÜ'NE SAHİP ÇIKAMIYOR"

        "Başkent, Türkiye'nin kalbi olarak her tarafa sahip çıkıyor ancak bir Ankaragücü'ne sahip çıkamıyor" diye konuşan Akyüz, "Ankara'da yaşayan iş adamları, belediye başkanları, sanayi ve ticaret odasıyla görüşme talebinde bulunduk. Şimdilik 10 Ocak için aday çıkmadı" açıklamasını yaptı.

        Kulübün aylık giderinin 1 milyon TL, altyapıda sporcu sayısının ise yaklaşık bin olduğunu belirten Akyüz, "Geriye baktığımızda Ankaragücü'nde yetişmiş Süper Lig'de oynayan birçok isim var. Neden Ankaragücü bu hale geldi, biz bunun kavgasını yapmıyoruz. Geleceği düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

        "KULÜBÜN BORCU İÇİN AFRİKA'YA KADAR GİDİLDİ"

        "Bana aday mısın diye soruyorlar" diyen Akyüz, kendi dönemlerinde 30 milyon civarında borç ödediklerini açıkladı.

        Tükenme noktasına geldiklerini söyleyen Akyüz, "Mehmet Yiğiner döneminde 30 milyon liraya yakın kaynak bulunmuş, böylece Ankaragücü'nün borçları azaltılmıştı. Bu durum diğer kulüplere bakıldığında pek nadirdir. Afrika'ya kadar gidildi, birebir görüşmeler, pazarlıklar yapıldı ve borç aşağıya çekildi. Yaklaşık 30 dosyadan 19'u Ankaragücü'nün sırtından kalktı. En son Briegel dosyası vardı 24 bin Euro. Bu ödenmediği takdirde 1 milyon Euro'ya çıkacaktı borç. Biz bunu da Mehmet Erdem transferinden gelen parayla ödedik" açıklamasında bulundu.

        "ANKARAGÜCÜ'NÜN SIRTINDA 70 MİLYON TL BORÇ YÜKÜ VAR"

        Ankaragücü'nün mevcut borcunun 70 milyon TL olduğunu da açıklayan başkan Metin Akyüz, "Ankaragücü İmalat-ı Harbiye ruhuyla kurulmuş bir kulüptür. Osmanlı döneminde savunma sanayinde silah fabrikasında görevli işçiler tarafından kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde fabrika Ankara'ya taşınınca kulüp de Ankara'ya getirilmiş. Bu kulübe renklerini veren Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Renklerine baktığınızda kavunun sarısı, üzümün morudur. Ama burada maçtan çıkıp cepheye silah yetiştireceğim diye çalışan futbol oynayan insanlarla ve cephede şehit olanlarla bu takım yürümüştür. Şehitlerin ve gazilerin hakkı var burada. Türkiye'nin Ankaragücü'ne topyekun sahip çıkması lazım'' dedi.

        "10 OCAK'TA PARALI BİR ADAY ÇIKMAZSA ANKARAGÜCÜ'NÜN SONU KAYYUM"

        Ankaragücü Başkanı Metin Akyüz, "10 Ocak tarihinde paralı bir aday çıkmazsa Ankaragücü'nün sonu dernekler masası sonrası kayyum ve kapıya kilit vurulmasıdır. Ankaragücü'ne Ankara'nın markasına sahip çıkamıyor. İş adamlarına sesleniyorum; Ankaragücü'ne sahip çıkmanız lazım. Ankaragücü çocuklarımızın geleceğidir. Bu geleceğe sahip çıkalım. Biz o sokak çocuklarını alıp futbolcu yapmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi tecilli ve belgelidir. Ankaragücü kamu yararına kurulmuş bir dernektir. Anayasal hüküm ile devletin sahip çıkması gerekirken hiçbir şekilde sahip çıkılmaması bizleri üzüyor. 10 Ocak tarihinde adaylar çıkar ve bu kulübü kurtarırlar diye düşünüyorum" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa