Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgür Özel yeniden CHP Genel Başkanı

        CHP Kurultayı’nda yapılan genel başkanlık seçiminde Özgür Özel, 1333 oyla yeniden genel başkan seçildi. Kurultayda kayıtlı 1385 delegeden 1357’si sandığa gitti. Oyların 1333’ü geçerli, 24’ü geçersiz sayıldı. Katılım oranı yaklaşık yüzde 98 olarak gerçekleşti. Özel, geçerli oyların tamamını alarak görevini sürdürmeye hak kazandı.

        Özel: Bu kurultaydan söz veriyorum
        Haberi Görüntüle

        "CHP ESKİYE DÖNDÜRMEK İSTEYENLERDEN ARINACAK"

        Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt veren CHP Lideri Özel, "Müesses nizama iş birlikçi olanlara, kara düzenin sesi olanlara, bu örgütlerin vermediği görevleri başka kapılarda arayanlara yer yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi arınacaksa işte bu anlayıştan arınacak. Bizi yüzde 25'e hapsetmek isteyen, sokaklardan, meydanlardan koparmak isteyenlerden arınacak. Çünkü bu parti artık seçim gecesi ışıkları erkenden söndüren üyelerinin gözyaşı döktüğü bir parti olmayacak. Bu parti gençlik kollarının ışığı sönmeden kendi evine giremediği, boynu bükük sokakta beklediği, babası 'Ne oldu seçim?' deyince yere bakan gençlik kollarının partisi olmayacak. CHP arınacaksa bizi eskiye döndürmek isteyenlerden arınacak. Artık kimse bizi yenilgiye alıştıramayacak. Ya müesses nizamın paslı zincirleri bu milleti saracak ya da millet zincirleri kırıp yoluna devam edecek" dedi.

        ÖZEL'DEN DEĞERLENDİRME KONUŞMASI

        Sonuçların açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Özel, şu ifadelere yer verdi:

        "Şimdi de sonuçlar açıklandı. 2 milyon üyenin önüne sandığı koyduk. Mahalleden ilçe delegelerini seçtiler. İlçe delegeleri ili seçti. İl sizi seçti. Siz aynı titizlikle öyle bir iş yaptınız ki parti tarihinde bir Genel Başkan’a verilmiş en yüksek oyu vererek aslında Türkiye’ye muazzam bir mesaj verdiniz. Alınan bin 333 oyun 3’ünü bile kendime yazmıyorum. Bu sizin başarınız, sizin kararlılığınız, sizin mesajınız. Bugün başka bir sabaha uyandık. Yarın sabah bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir olduğunu, bütün olduğunu, birbirine güvenin tam olduğunu; hedefin iktidar ve yürünen yolda da kararlılığın tam olduğunu gösterdiniz. Ben tarih önündeki sorumluluğumun farkındayım. Omzuma yüklediğiniz yükün farkındayım. Bundan sonra hiçbirimizin bundan öncesinden daha az çalışmaya hakkı yoktur. Hiçbirimiz herhangi bir sebeple yorulmaya, üşenmeye ya da olmayacak ufak tefek şeylerden birbirimizle uğraşmaya, hedeften sapmaya yeltenemeyiz. Çünkü vazife, 100 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar iktidar yapmak, ülkeyi bir kez daha kurtarmak vazifesidir."

        Kurultayın son günü olan 30 Kasım'da ise Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçilerek Kurultay çalışmaları tamamlanacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa