Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İstanbul ve Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

        Gece yarısı boğaz açıklarında etkisini artıran sis, denizdeki görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

        Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünce, kuzey ve güneyden seyir halindeki gemilerin kaptanlarına, telsiz anonsuyla boğazın saat 02.05 itibarıyla çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldığı duyuruldu.

        Sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtildi.

        Boğazda etkili olan sis nedeniyle Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferleri geçici olarak durduruldu.

        İSTANBUL BOĞAZI DA KAPANDI

        İstanbul Boğazı'nda oluşan sis nedeniyle gemi trafiği çift yönde ve geçici olarak askıya alındı.

        İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren sis etkili olmaya başladı. Sis nedeniyle boğazda görüş mesafesi düştü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul ve Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin kısıtlı görüş (sis) nedeniyle çift yönde ve geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Bodrum'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni yılın ilk gününde, kış mevsimine rağmen denize girdiler. Hava sıcaklığının 7 derece ölçüldüğü Bodrum'da, soğuk havayı dikkate almayan bazı vatandaşlar yılın ilk gününde denize girerek yeni yıla farklı bir başlangıç yaptı.Havanın soğuk olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar 2026 yılının ilk gününde hava sıcaklığının 7 derece olmasına rağmen 21 derece olan denize girdi. Yeni yıl geleneğini bu yıl da sürdüren Bodrumspor Wushu Takımı sporcuları, sahilde yaptıkları ısınma hareketlerinin ardından denize girdi. Sporcuların soğuk havaya rağmen denizde yüzmesi, sahilde bulunanların ilgisini çekti. Takım antrenörü Ali Top, denize girmenin kendileri için bir alışkanlık olduğunu belirterek, her yıl 1 Ocak'ta bu geleneği sürdürdüklerini söyledi. Denizin, yeni yıla zinde başlamanın önemli bir parçası olduğunu ifade etti. Sporculardan Melih Aya ise her yıl aynı saatte denize girdiklerini belirterek, bu geleneğin kendilerine enerji verdiğini ve yeni yıla motive bir şekilde girmelerini sağladığını dile getirdi. Öte yandan Milas'ın Meşelik Mahallesi'ndeki Adabükü'nde de 3 kişi denize girdi. Sami ve Sevil Gemicioğlu ile oğulları milli yüzücü ve kaptan Bekir Emrah Gemicoğlu denize girdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa