Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS Belediyesi'nce, kentteki talepler doğrultusunda yapımına başlanılan 30 milyon lira bedelli 'Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi', Sıcak Çermik'te yükseliyor. 15 bin metrekare olarak projelendirilen kompleks; kadın ve erkekler için iki ayrı tesisten oluşacak.

        Sivas Belediyesi tarafından kentteki sosyal yaşam alanındaki ihtiyacı gidermek için 'Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi' projesi planlandı. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Sıcak Çermik Kaplıcası alanında, 15 bin metrekare olarak projelendirilen kompleks; kadın ve erkekler için iki ayrı tesisten oluşacak. Tesiste yüzme havuzları, Fin hamamı, sauna, tuz odası, su kaydırakları ve su oyunlarının bulunduğu alanlar yer alacak. Çocuk oyun alanları da yapılacak tesiste otopark, kafeterya ve restoran hizmetleri de verilecek. 30 milyon liralık bir yatırım olan ve inşaatının yüzde 65'i tamamlanan Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi'nde dış cephe kaplaması devam ederken, su oyunlarının bulunduğu alanlara kaydıraklar yerleştirilmeye başlandı. Bu yıl sonunda tamamlanması planlanan proje ile Sivas, termal turizm alanında yeni bir eğlence merkezine kavuşacak.

        'TURİSTLERE HİZMET VERECEK'

        Proje hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, inşaatın hızla yükseldiğini belirterek, "Burası bir spor kompleksi, aynı zamanda da bir sağlık ve eğlence merkezi. Sıcak Çermik bölgesine ciddi değer katacağını düşündüğümüz bir kompleks. Toplamda 15 bin metrekare alana yapılan kompleks, içerisinde, simetrik olarak kadınlar ve erkekler için ayrı yüzme havuzları, çocuk havuzları, aqua park havuzları, aynı zamanda hamam, fitness salonları, saunalar, tuz odaları gibi birçok fonksiyonu barındırıyor. Geniş bir kompleks diyebiliriz. Sıcak Çermik, Sivas'ın en önemli çekim merkezlerinden birisidir. Aynı zamanda sağlık merkezi potansiyeli olan bir kaplıcamız. Biz, böyle bir kaplıcanın daha etkin, daha verimli kullanılması adına bu yatırımı başlattık. Bu yatırım sadece Sivas'taki insanlara değil, Türkiye'nin, hatta dünyanın dört bir köşesinden gelen turistlere yönelik hizmet verecek" dedi.

        'ÖNEMLİ BİR YATIRIM OLDUĞU KANAATİNDEYİZ'

        Merkezde günübirlik banyoların da yer alacağını anlatan Başkan Aydın, "Bu ağırlıklı olarak Sivas'a hizmet edecek bir kısım. Hem şehrimize hem Sıcak Çermik bölgesi için hem de turizm anlamında önemli bir yatırım olduğu kanaatindeyiz. Şu anda inşaatımızda yüzde 65-70 seviyelerine ulaşmış durumdayız. İnşallah bu yıl içerisinde bu yatırımı tamamlayarak turizmin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Özellikle gençler ve çocuklar bu projeye çok ilgi gösteriyorlar. Şehrin önemli bir eksikliğini de bu proje ile gidermiş olacağız. Bu projenin maliyeti yaklaşık 30 milyon lira. Çevresiyle baktığımız zaman, peyzaj alanlarıyla birlikte oldukça geniş. Burayı aynı zamanda bir dinlenme ve mesire alanı gibi planladığımız için etrafında yüzlerce dönüm yeşil alanımızla adeta onun merkezinde oturmuş bir kompleks olacak. İşletmesini biz belediye olarak yapacağız. Ama market, fırın, restoran ve kafe gibi bazı bölümlerini özel sektöre kira yöntemi ile verebiliriz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa