The Tudors

2. Sezon

Her Şey Çok Güzel
Bölüm 1
/Her Şey Çok Güzel
Yayın Tarihi: 30 Mart 2008
Tudor tarzı boşanma. Katolik kilisesi, VIII. Henry’nin taleplerini yürürlükten kaldırmak için boşuna uğraşırken Kral kendini İngiltere kilisesinin başı ilan eder. Bir aşçı, yüksek rütbeli bir piskoposu zehirlemekle tehdit eder ve canlı canlı pişirilir. Anne Boleyn, Henry’den Katherine’le olan tüm ilişkisini sonlandırmasında ısrar edince asil Kraliçe saraydan sürgün edilir. Reform başlar.
Kan Ağlamak
Bölüm 2
/Kan Ağlamak
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2008
Metres Anne Boleyn, sürgün kraliçe Katherine’in yerini alır. Kral’ın başpapazı Thomas Cranmer, Almanya’ya bilgi toplamak için giderken Henry, Katolik kilisesinden otoritesini çeker ve onları vergilerden azleder. Ve en iyi dostu Charles Brandon onun bakire olmadığını ileri sürmesine rağmen Fransa’ya yaptıkları ziyaret, Anne’in Henry’yle olan ilişkilerine nihayet ikna olmasını sağlar.
Şah Mat
Bölüm 3
/Şah Mat
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2008
Henry, otorite ve geçmişiyle tüm bağları koparır. Katherine’le olan evliliğini feshetme çabalarının Katolik kilisesi tarafından boşa çıkarılmasının ardından Henry’nin sabrı tükenir ve Anne Boleyn’le gizlice evlenir. Lüteriyen Thomas Cranmer’i İngiltere Kilisesi’nin başı ilan eder ve Kraliçe Katherine’den unvanını alır.
Vesayet Sanatı
Bölüm 4
/Vesayet Sanatı
Yayın Tarihi: 20 Nisan 2008
Güven sorunları saraya hâkim olur. Küçük Prenses Elizabeth’in vaftiz olmasıyla Vesayet Yasası, Henry ve Anne’in tek çocuğunun İngiliz tahtının tek meşru varisi olduğunu ilan eder. Yeni bir yasayla tüm kraliyet mensubunun Kral’ın yeni evliliğini meşru gördüğüne ve Henry’ye ne olursa olsun sadık olacağına dair bir yemin etmesi gerekir aksi hâlde ölüm cezasına çarptırılacaklardır.
Majestelerinin Tutsağı
Bölüm 5
/Majestelerinin Tutsağı
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2008
Sör Thomas More ve Piskopos Fisher’ın yalnızca Tanrı’nın kilisenin başı olabileceğinde ısrarcı olması Kral’ın evliliğini meşru kılma ve gücünü artırma çabalarını büyük sekteye uğratır. Londra Kulesi’ne hapsedilen bu ikili, bağlılık yemini etmediği takdirde muhtemelen idam edilecektir. Bu arada Henry’nin gözü hâlâ dışarıdadır.
Aşkın Tarifi
Bölüm 6
/Aşkın Tarifi
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2008
Reformun hız kazanmasıyla Sör Thomas Cromwell yeni ahlaki düzenin başpropagandacısı olarak daha da güçlenir. Sarayda şüphe hâkimdir. Henry’ye idam edilen Thomas More’un hatıraları musallat olurken Kraliçe Anne Boleyn’in güvensizlikleri paranoya sınırlarını zorlar. Kocasının ilişkileri devam eder ve kızı Elizabeth’i bir Fransız prensle nişanlama çabalarının sonu meçhuldür.
Devlet İşleri
Bölüm 7
/Devlet İşleri
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2008
Thomas Cromwell'in gittikçe acımasızlaşan ‘reformları’ daha da savunmasız hâle gelen Katolik kilisesine korku salar. Anne Boleyn, eski Kraliçe Katherine ile kızı Mary’nin varlığının Kral’ın yanındaki konumunu tehdit etmesinin korkusu ile kâbuslar görür. Bu sırada Henry üzücü bir haberle ve sevindirici bir kimseyle karşılaşır.
Nedime
Bölüm 8
/Nedime
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2008
Henry’nin emriyle Jane Seymour Anne Boleyn’in nedimesi olur, Kraliçe’nin rahatsızlığı ve şüpheleri artar. Henry bir mızrak düellosunda ağır yaralanınca herkes varisinin kim olacağını düşünür. Anne’in gebeliği sağlıklı bir erkek çocukla sonuçlanmadığı takdirde büyük sonuçlar doğacaktır.
İhanet
Bölüm 9
/İhanet
Yayın Tarihi: 25 Mayıs 2008
Anne oğlunu ve Henry ile evliliğinin sürmesi için son şansını kaybetmiştir. Kral’ın gözü zaten dışarıdadır. Seymour ailesine sarayda yer verilir ve kraliyetin gözdesi Boleynlerin yerini alacak gibilerdir. Sarayda, zina ile suçlanan Anne’e karşı hareket edenler vardır. Şüpheli sevgililer ve Anne’in bizzat kendisi tutuklanır. Hepsi, Kraliçe dahi büyük tehlikededir.