The Tudors
Oscar ödüllü Elizabeth'in yazarı Michael Hirst'ten genç Kral VIII. Henry'nin çalkantılı yaşamı ve olaylı aşklarını konu edinen çarpıcı bir yapım. 1500'lerin büyülü atmosferinde bir yolculuğa çıkarken İngiliz tarihinin en ünlü krallarından biri olan Henry, izleyicilere her saniyesi dolu geçen bir dram sunacak. Sırf metresiyle birlikte olabilmek için yeni bir din yaratıp karısından boşanan bu adama kim karşı gelebilir ki? 10 bölümden oluşan bu yeni dizi Henry'nin siyasi entrikalarının yanı sıra Aragonlu Katherine ve Anne Boleyn gibi önemli kadınlarla girdiği romantik ilişkileri de işliyor. Henry'nin güç tutkusu ve kişisel düşkünlükleri tüm dünyanın akışını değiştirdi, The Tudors ise Altın Küre adayı tecrübeli oyuncu Sam Neill, Jeremy Northam, Gabrielle Anwar, Callum Blue ve Natalie Dormer'dan oluşan tecrübeli kadrosu ve usta senaryosuyla televizyon tarihini değiştirecek. (18 Yaş Üzeri İzleyici İçerikli Dizi)
Acımasızca
Bölüm 1
/Acımasızca
Yayın Tarihi: 01 Nisan 2007
İngiltere’nin genç ve hırslı hükümdarı Kral VIII. Henry Fransa’yla savaşa hazırlanır fakat Kral’ın bir “Evrensel Barış Antlaşması”nı desteklemesini öneren güçlü lord şansölyesi Kardinal Wolsey’nin diplomatik manipülasyonuyla aklı çelinir. Kral’ın aile hayatındaki huzur tehlikededir fakat genç ve güzel Elizabeth Blount’la ilgili bir gerçeği öğrenir.
Sadece Henry
Bölüm 2
/Sadece Henry
Yayın Tarihi: 08 Nisan 2007
Yurt içinde ve yurt dışında sadakatler yön değiştirir. “Altın Kumaş Tarlası”ndaki törenlerde ısrarla Fransa’ya sadık olduğunu iddia etse de Henry, yakın zamanda Kutsal Roma İmparatoru ilan edilen İspanya Kralı V. Karl’la ittifak kurmayı düşünmektedir. Fransız kardinallerin desteğine muhtaçtır, Wolsey’nin papa olma şansı tehlikededir. Hediye aldığı Machiavelli’nin Prens kitabı Henry’yi düşündürür.
Wolsey, Wolsey, Wolsey!
Bölüm 3
/Wolsey, Wolsey, Wolsey!
Yayın Tarihi: 15 Nisan 2007
Henry’nin sarayına yeni ve önemli bir müttefik gelir, Avrupa’nın en güçlü adamı ve Henry’nin karısının yeğeni V. Karl. Avrupa ilişkilerinde İngiltere’ye de bir rol biçilmesine yardımı olmasını umduğu bu önemli ittifakı korumak isteyen Kral, Kraliçe ile arasındaki soğukluğu Karl’a belli etmemek için dikkatli davranır. Fakat gönül işlerinin sonu bilinmez.
Majesteleri, Kral
Bölüm 4
/Majesteleri, Kral
Yayın Tarihi: 22 Nisan 2007
Papa, ruhani ve politik sadakatine duyduğu minneti göstermek için Henry’yi İnancın Koruyucusu ilan ederken Henry Hanedanlığına olan sadakat azalmaktadır. Kardeşi Prenses Margaret, yaşlı Portekiz Kralı’yla evlenir. Tek amacı çabucak onu öldürüp Charles Brandon’ın şehvetli kollarına dönmektir. Norfolk Dükü ve Sör Thomas Boleyn, Kardinal Wolsey’ye karşı komplo kurmayı sürdürür.
Kalk Lordum
Bölüm 5
/Kalk Lordum
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2007
Henry tutkulu ve azimli bir kraldır. Hem şahsi hem de politik ittifak çabalarında aksiliklerle karşılaşır ama Kral yılmaz. Müttefiki İmparator V. Karl ortak düşmanları I. Francis’i serbest bırakınca afallar ama Avrupa’yla ilgili hırslarını farklı yöne sevk etmeyi başarır. Ve onu biricik ve yegâne metresi yapma teklifini Anne Boleyn reddedince beklenmedik bir tepki verir.
Gerçek Aşk
Bölüm 6
/Gerçek Aşk
Yayın Tarihi: 06 Mayıs 2007
Henry’nin sarayındaki şahsi ve politik bağlar değişmeye devam eder. Kral’ın, hükümdarlığına olan inancı ve genç Anne Boleyn’e olan aşkı gittikçe artar. Kardinal Wolsey’nin telkin ve çabalarına ve Kral’ın rahatsızlığına rağmen Katolik kilisesi Henry’nin boşanma talebi konusunda ilerleme kaydedemez. Kimilerinin huzursuzluğu gittikçe artmaktadır.
İmparator'a Mesaj
Bölüm 7
/İmparator'a Mesaj
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2007
Tudor İngilteresi için karanlık günler. Yakalanan neredeyse herkesi öldüren, tere sebep olan gizemli hastalık tüm ülkeye yayılır. Bir de buna kıtlık eklenir. Henry’nin iyimserliği ve enerjisinin bozguna uğraması Kral’ın kendine olan güveninden şüphe duymasına sebep olur. Ama karanlık kendini aydınlığa bırakır. Salgın yok olmaya başlar ve Kral, metresi Anne Boleyn’den haber alır.
Doğruluk ve Adalet
Bölüm 8
/Doğruluk ve Adalet
Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2007
Papa Clement’in özel temsilcisi, Henry’yle Aragonlu Katherine’in evliliğinin meşruiyetine karar verecek olan mahkemeyi denetlemek için Londra’ya gelir. Mahkemedeki bulgular çok daha kapsamlı sonuçlar doğuracaktır: Kral’ın Anne Boleyn’le olan şehvetli ilişkisinin geleceği, Kardinal Wolsey’nin kariyeri ve nüfuz alanı ve İngiltere’nin Roma’yla olan ilişkisi tehlikeye girecektir.
Önce Tanrı'ya Bak
Bölüm 9
/Önce Tanrı'ya Bak
Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2007
Kardinal Wolsey’nin düşüşü çabuk ve acımasız olur. Ofisi ve otoritesinden azledilip saraydan ve çok sevdiği Kral’dan uzağa sürgün edilir. Sürpriz halefi Sör Thomas More, tek bir özelliği dışında Wolsey’den çok farklıdır, o da Henry’ye olan sadakati.
Her Şey Çok Güzel
Bölüm 1
/Her Şey Çok Güzel
Yayın Tarihi: 30 Mart 2008
Tudor tarzı boşanma. Katolik kilisesi, VIII. Henry’nin taleplerini yürürlükten kaldırmak için boşuna uğraşırken Kral kendini İngiltere kilisesinin başı ilan eder. Bir aşçı, yüksek rütbeli bir piskoposu zehirlemekle tehdit eder ve canlı canlı pişirilir. Anne Boleyn, Henry’den Katherine’le olan tüm ilişkisini sonlandırmasında ısrar edince asil Kraliçe saraydan sürgün edilir. Reform başlar.
Kan Ağlamak
Bölüm 2
/Kan Ağlamak
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2008
Metres Anne Boleyn, sürgün kraliçe Katherine’in yerini alır. Kral’ın başpapazı Thomas Cranmer, Almanya’ya bilgi toplamak için giderken Henry, Katolik kilisesinden otoritesini çeker ve onları vergilerden azleder. Ve en iyi dostu Charles Brandon onun bakire olmadığını ileri sürmesine rağmen Fransa’ya yaptıkları ziyaret, Anne’in Henry’yle olan ilişkilerine nihayet ikna olmasını sağlar.
Şah Mat
Bölüm 3
/Şah Mat
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2008
Henry, otorite ve geçmişiyle tüm bağları koparır. Katherine’le olan evliliğini feshetme çabalarının Katolik kilisesi tarafından boşa çıkarılmasının ardından Henry’nin sabrı tükenir ve Anne Boleyn’le gizlice evlenir. Lüteriyen Thomas Cranmer’i İngiltere Kilisesi’nin başı ilan eder ve Kraliçe Katherine’den unvanını alır.
Vesayet Sanatı
Bölüm 4
/Vesayet Sanatı
Yayın Tarihi: 20 Nisan 2008
Güven sorunları saraya hâkim olur. Küçük Prenses Elizabeth’in vaftiz olmasıyla Vesayet Yasası, Henry ve Anne’in tek çocuğunun İngiliz tahtının tek meşru varisi olduğunu ilan eder. Yeni bir yasayla tüm kraliyet mensubunun Kral’ın yeni evliliğini meşru gördüğüne ve Henry’ye ne olursa olsun sadık olacağına dair bir yemin etmesi gerekir aksi hâlde ölüm cezasına çarptırılacaklardır.
Majestelerinin Tutsağı
Bölüm 5
/Majestelerinin Tutsağı
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2008
Sör Thomas More ve Piskopos Fisher’ın yalnızca Tanrı’nın kilisenin başı olabileceğinde ısrarcı olması Kral’ın evliliğini meşru kılma ve gücünü artırma çabalarını büyük sekteye uğratır. Londra Kulesi’ne hapsedilen bu ikili, bağlılık yemini etmediği takdirde muhtemelen idam edilecektir. Bu arada Henry’nin gözü hâlâ dışarıdadır.
Aşkın Tarifi
Bölüm 6
/Aşkın Tarifi
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2008
Reformun hız kazanmasıyla Sör Thomas Cromwell yeni ahlaki düzenin başpropagandacısı olarak daha da güçlenir. Sarayda şüphe hâkimdir. Henry’ye idam edilen Thomas More’un hatıraları musallat olurken Kraliçe Anne Boleyn’in güvensizlikleri paranoya sınırlarını zorlar. Kocasının ilişkileri devam eder ve kızı Elizabeth’i bir Fransız prensle nişanlama çabalarının sonu meçhuldür.
Devlet İşleri
Bölüm 7
/Devlet İşleri
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2008
Thomas Cromwell'in gittikçe acımasızlaşan ‘reformları’ daha da savunmasız hâle gelen Katolik kilisesine korku salar. Anne Boleyn, eski Kraliçe Katherine ile kızı Mary’nin varlığının Kral’ın yanındaki konumunu tehdit etmesinin korkusu ile kâbuslar görür. Bu sırada Henry üzücü bir haberle ve sevindirici bir kimseyle karşılaşır.
Nedime
Bölüm 8
/Nedime
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2008
Henry’nin emriyle Jane Seymour Anne Boleyn’in nedimesi olur, Kraliçe’nin rahatsızlığı ve şüpheleri artar. Henry bir mızrak düellosunda ağır yaralanınca herkes varisinin kim olacağını düşünür. Anne’in gebeliği sağlıklı bir erkek çocukla sonuçlanmadığı takdirde büyük sonuçlar doğacaktır.
İhanet
Bölüm 9
/İhanet
Yayın Tarihi: 25 Mayıs 2008
Anne oğlunu ve Henry ile evliliğinin sürmesi için son şansını kaybetmiştir. Kral’ın gözü zaten dışarıdadır. Seymour ailesine sarayda yer verilir ve kraliyetin gözdesi Boleynlerin yerini alacak gibilerdir. Sarayda, zina ile suçlanan Anne’e karşı hareket edenler vardır. Şüpheli sevgililer ve Anne’in bizzat kendisi tutuklanır. Hepsi, Kraliçe dahi büyük tehlikededir.
Sivil Kargaşa
Bölüm 1
/Sivil Kargaşa
Yayın Tarihi: 05 Nisan 2009
Kral VIII. Henry ilk iki karısından kurtulmasının ardından artık deli gibi istediği erkek çocuğu kucağına vereceğinden emin olduğu kadınla, Jane Seymour’la evlenmekte özgürdür. Bir erkek varisi dört gözle bekleyen Henry, İngiltere’ye getirdiği Protestan reformunun yankılarıyla ve kuzeydeki sert tedbirlerine karşı gelişen isyanla da baş etmelidir.
Kuzey İsyan Ediyor
Bölüm 2
/Kuzey İsyan Ediyor
Yayın Tarihi: 12 Nisan 2009
Grace Hacı destek kazanırken Kral Henry, Charles Brandon’ı isyanı bastırması için Kuzey’e gönderir.
İhtilaf ve Ceza
Bölüm 3
/İhtilaf ve Ceza
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2009
İsyanın sona ermesi karşılığında isyancıların dertlerini dinlemeye söz vermesinin ardından Henry, muhaliflerini durdurmak ve iktidar gücünü korumak için acımasızca cezalandırılmalarını emreder.
Bir Kraliçenin Ölümü
Bölüm 4
/Bir Kraliçenin Ölümü
Yayın Tarihi: 26 Nisan 2009
İsyanın şiddetle bastırılması, liderinin idamıyla sürerken Henry uzun zamandır beklediği oğlunun doğumuna hazırlanır.
Reform Sorunları
Bölüm 5
/Reform Sorunları
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2009
Henry, karısı Jane’in ölümü yüzünden kendini acı ile tecrit etmişken Cromwell, kanun ve düzendeki en küçük aksamanın bile Reform için büyük sorunlara yol açabileceğinden korkmaktadır.
Yeni Bir Kraliçe Arayışı
Bölüm 6
/Yeni Bir Kraliçe Arayışı
Yayın Tarihi: 10 Mayıs 2009
Henry’nin yeni bir eş aradığı haberi tüm Avrupa’ya yayılır. Pole’un ailesinin idamı, İngiltere’yi Fransa ve İspanya’yla savaşın eşiğine getirir.
Protestan Clevesli Anne
Bölüm 7
/Protestan Clevesli Anne
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2009
Kral Francis ile İmparator V. Karl’ın yaptığı anlaşma İngiltere’nin işgal edilebileceği endişelerini körüklerken yeni gelini Clevesli Anne ile tanışmasının ardından Henry’nin anlaşmalı evliliği tehlikeye girer.
Nostaljik Bir An
Bölüm 1
/Nostaljik Bir An
Yayın Tarihi: 11 Nisan 2010
Kral VIII. Henry’nin Clevesli Anne’le olan evliliğini feshetmesinin ardından yeni eşi olarak aldığı genç Katherine Howard’la olan ilişkisi saraydaki tüm erkeklerin ona imrenmesine sebep olur. Kral’ın kızı Leydi Mary tarafından hor görüldüğü için üzgün olan Katherine, eski bir dost Joan Bulmer’ın gelişiyle şaşıracaktır.
Kız Kardeş
Bölüm 2
/Kız Kardeş
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2010
Henry, Clevesli Anne’i saraya tekrar davet ederken Surry ve Thomas Seymour, Anne Stanhope’la aşk yaşamanın peşine düşer. Kraliçe Katherine, gözünü kocasının seyisi Culpepper’a diker.
Senin İçin Bir Şey
Bölüm 3
/Senin İçin Bir Şey
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2010
Çok daha yüce gönüllü olan VIII. Henry, kendisine isyan eden Kuzey halkını affederken delicesine âşık olduğu genç karısı, Culpepper’la tutkulu bir aşk yaşamaya başlar.
Doğal Müttefik
Bölüm 4
/Doğal Müttefik
Yayın Tarihi: 02 Mayıs 2010
Kuzeyde gördüğü sıcak karşılama Kral’ı neşelendirir ama eski âşıklarından birinin şantaj tehditleriyle kraliçesinin geçmişi yakasını bırakmaz.
Kalıntılar
Bölüm 5
/Kalıntılar
Yayın Tarihi: 09 Mayıs 2010
Sevgili kraliçesinin müstehcen geçmişini ve mevcut ilişkilerini öğrenip harap olan Kral, onu saraydan sürgün eder. Soruşturma sürmektedir, şüpheliler ise işkence görmektedir.
İznimi Aldın
Bölüm 6
/İznimi Aldın
Yayın Tarihi: 16 Mayıs 2010
Taze bekâr Henry, kızlarını varisi olarak göstererek yurttaşlarını şaşırtır, beklenmedik bir politik müttefik edinir ve güzel, olgun ve taze dul Joely Richardson’la evlenmek için elinden geleni yapar.
Altıncı ve Son Eş
Bölüm 7
/Altıncı ve Son Eş
Yayın Tarihi: 23 Mayıs 2010
Yeni eşi Catherine’i İngiltere’nin başına geçiren Henry, Fransa’yı işgal etmek için ordusunu sefere sürer.
Olması Gerektiği Gibi
Bölüm 8
/Olması Gerektiği Gibi
Yayın Tarihi: 06 Haziran 2010
Boulogne kuşatmasının sona ermesinin ardından Henry gururla İngiltere’ye döner fakat İmparator ile yaptığı anlaşmanın çöküşüyle yüzleşir.
Kalp Sırları
Bölüm 9
/Kalp Sırları
Yayın Tarihi: 13 Haziran 2010
Surrey Kontu, Kral Henry’nin ölme ihtimaline karşı nüfuz kazanmak isterken Piskopos Gardiner kraliyet sarayındaki Protestan destekçilerine savaş açar.