Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Sıla'dan sevenlerine sürpriz!
        • 1

          Ocak ayında Yalın ile birlikte seslendirdiği "Ver O Zaman Gömleklerimi" şarkısı ile dinleyicileriyle buluşan Sıla, bu kez sevenlerinin karşısına sürpriz bir şarkı ile çıktı.

          Sıla, ünlü rock grubu 'Duman'ın 2005 yılında yayınlanan "Seni Kendime Sakladım" albümünde yer alan "Rüyanda Görsen İnanma" şarkısını kendi yorumuyla seslendirerek, ilk kez cover bir şarkı yayınladı.

        • 2

          Sözü ve bestesi Kaan Tangöze'ye ait şarkının yeni düzenlemesi ise Sıla'nın sevgilisi İlker Kaleli imzası taşıyor.

          Şarkıcının seslendirdiği ilk cover şarkı olan "Rüyanda Görsen İnanma", tüm dijital platformlarda yerini aldı.

        • 3

          Pandemi sürecinde müziğe yoğunlaşan pek çok sanatçı, yeni şarkılarını ve albümlerini dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Kendilerini üretmeye adayan müzisyenler, melodilerini sevenlerine sunuyor. İşte sizin için seçtiklerimiz...

        • 4

          ATİYE'DEN 'SES SEDA YOK'

          Atiye, 3 yıl süren suskunluğuna noktayı koydu. Atiye, geleneksel Qawwali müziğinin üstüne sözlerini Sibel Algan'ın yazdığı düzenlemesi Erol Sebebci'ye ait yeni şarkısı 'Ses Seda Yok'u tüm dijital dünyada yayımladı.

          Türkiye'de çıkan ilk fusion pop şarkısı olma özelliğini taşıyan 'Ses Seda Yok'un kayıtları Mumbai ve İstanbul'da gerçekleşti. Dünyaca ünlü Hint'li keman maestro'su Kala Ramnath'ın eşlik ettiği şarkıda bir tür hint zurnası olan 'shehnai' ilk defa Türk şarkısında kullanıldı.

          Video klipte Atiye modernize edilmiş şahmeran dansı ile Nagina'yı (eski hint filmi dansı) kullandı.

        • 5

          ÖZGÜN'DEN YENİ ŞARKI: 'MÜMKANSIZ'

          Özgün, “Mümkânsız” ismini verdiği yepyeni şarkısı ile 2021 yılının son dakikasında müzikseverlere çok güçlü bir hit kazandırıyor.

          Sözleri Ferhat Yaşrin’e, bestesi Esad Fidan’a, düzenlemesi ise Gürkan Kömürcü’ye ait olan “Mümkânsız”ı dinleyicileriyle buluşturan başarılı sanatçı, “Vefa”nın ardından yine aynı ekip ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

        • 6

          NUR ORUÇ, 'İYİ MİSİN BARİ' DİYOR

          "Arasam da Açma" şarkısıyla sektöre giriş yapan Nur Oruç, çok ara vermeden yeni şarkısı "İyi misin Bari" ile dinleyicisiyle buluştu.

          Ferit Çetinkaya'nın imzası olan klipte; biten bir aşk hikayesi konu alındı. Nur Oruç'un yıllar içindeki değişiminin ve güzelliğinin detaylarından oluşan klip, kalabalık bir ekip eşliğinde bir günde tamamlanarak, izleyicisiyle buluştu. Şarkının aranjesini üstlenen Tarık İster de sürpriz yaparak, klibin sonunda Oruç'a eşlik etti.

          Nur Oruç'un yeni şarkısı, "İyimisin Bari", tüm müzik platformlarında yerini aldı.

        • 7

          TANER KAYA'DAN 'DİLHUN'

          Profesyonel müzik yolculuğuna, 2011 yılında Ferhat Göçer'in seslendirdiği "Ayrılsak Ölürüz Biz" şarkısının söz ve müziğini üstlenerek başlayan Taner Kaya, kariyerinin ilk albümü "Dilhun", (Yüreği kan ağlayan, mutluluktan nasibini almamış, çok üzgün kimse) ile müzikseverlerle buluştu.

          10 YIL SONRA VEFA BORCUNU ÖDEDİ

          Albümün yapımcılığını da üstlenen Göçer, söz ve müziği kendisine ait olan "Yaklaşmayın" şarkısında Taner Kaya ile düet yaparak, on yıl sonra vefa borcunu ödediğini belirtti.

          "HAYALİNİ KURDUĞUM O ANIN İÇİNDEYİM"

          2011 yılında Ferhat Göçer'in seslendirdiği ve halen dillerden düşmeyen "Ayrılsak Ölürüz Biz" şarkısından sonra ilk kez kendi albümüyle müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşayan Taner Kaya, "Hayalini kurduğum o anın içindeyim. Kendimi bildim bileli gözlerimi her kapattığımda olmak istediğim, kurduğum düşlerin karşılığı yerdeyim. Kırk yıldır kurduğum düşlerin başlangıcı bu albüm." diye konuştu.

        • 8

          SERHAT KİREMİTÇİ: AŞKIN VARLIĞINI SORGULADIM

          Serhat Kiremitçi'nin "Aman' EP"sinin dördüncü video klibi, Kanada'nın çeşitli şehirlerinde ve yoğunlukla Lac-Des Plages gölü çevresi merkez alınarak, "Sevmezdim" şarkısına çekildi.

          Kiremitçi, projesiye ilgili, "Bu klibimde geride kalan olmayı ve aşkın varlığını sorgulamayı, yalnızlığın yalınlığı içinde kaybolmamaya çalışan bir aşığın içinde bulunduğu sarmalı görselleştirmeye çalıştım." diye konuştu.

        • 9

          'MASKE' YAYINDA

          Şarkıcı Melis Karaduman, solo projesiyle yayınladığı parçalara bir yenisini daha ekledi. "Maske", video klibiyle birlikte tüm dijital platformlarda yerini aldı.

          Kendi iç çatışmalarını ve melankolik dünyasını şarkılarına taşıyan Karaduman, "Maske" şarkısıyla toplumun üzerinde oluşturduğu baskıyı ve önüne konulan kalıpları kırıyor. Şarkıcı, insanların yüzüne taktığı maskeleri eleştirirken, kendisinin bunu başaramayacağını ve en yakınındaki kişilerin de ona tekme atması yerine yanında olmasını istiyor.

        • 10

          CEM PİLEVNELİ'DEN 'HARİKA' BİR KLİP!

          Ekim ayında yayınladığı "Gündüzüm Seninle" cover'ı ile ses getiren Cem Pilevneli, ilk albümü "Petek Pansiyon"un ikinci klibini "Harika" adlı şarkısına çekti. Sözleri, bestesi ve düzenlemesi Cem Pilevneli'ye ait olan şarkıda, sanatçı çocukluğunda yaşadığı ilk aşkını anlatıyor.

          Arkadaşı Ahmet Subaşı'nın video arşivindeki görüntülerin taranmasıyla hazırlık süreci tamamlanan klip, İpek Ural ve Ali Demirel tarafından yönetildi. Sanatçının ailesinin 70'li yıllarda İstanbul'daki yazlıklarında geçirdikleri günlerin video görüntüleriyle, aynı lokasyonların günümüzdeki dönüşmüş halinin görüntülerinin harmanlanmasıyla oluşturulan klipte, geçmişteki güzel anıların günümüze yansıması teması işleniyor.

        • 11

          CAN BAYDAR'DAN 'KANARYA'

          Kendine has yorumuyla müzik kariyerine ara vermeden devam eden Can Baydar, yayınlayacağı albüm öncesi üçüncü şarkısı olan "Kanarya"yı dinleyicilerin beğenisine sundu.

          Miksajı Erim Arkman, mastering'i Evren Arkman imzalı "Kanarya"nın düzenlemesinde Baydar'a Cem Şahin eşlik ediyor. Berkay Hasbay yönetmenliğinde kliplendirilen "Kanarya"; akustik gitarda Can Baydar'a, elektrik gitar ve tuşlu çalgılarda Cem Şahin'e, basgitarda Umut Oymak'a ev sahipliği yapıyor.

        • 12

          'SUZAN HACİGARİP'İ ENKAZDAN ÇIKARAN ŞARKI

          Geçtiğimiz aylarda Çağan Şengül ile yayınlamış olduğu 'Sancı' şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken müzisyen Suzan Hacigarip, şimdilerde yeni şarkısı 'Değmez'i müzikseverler ile paylaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor. Sözü ve bestesi sanatçının kendisine ait olan şarkının aranjesinde ise Azel Bert imzası yer alıyor.

          "Değmez' şarkım doğru bildiğim tüm gerçeklerin üstüme yıkıldığı zamanlarda enkaz altındaki bir yakarış, bir arayış ve kaybettiklerimi bulduğum bir uyanışın hikayesi..." diyen Suzan Hacigarip, o dönemle ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi;

          'Kendimi o en enkazın altından çıkarmayı başardım ve şimdi çığlıklarımı siz de duyun istiyorum. Hayat yolculuğunuzda sizi karanlık kuyulara atan değil de, adımlarınıza kokulu çiçekler bırakan insanlarla yürümeniz dileğiyle...

        • 13

          'İNAT ETTİM' YAYINDA

          Müzisyen Erdi Gökçek, 'İnat Ettim' adlı yeni teklisiyle müzikseverlerle buluştu. Söz, müzik ve düzenlemesi Erdi Gökçek’e ait olan şarkının Miks-Mastering’i Maven’de yapıldı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa