Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, Türkçe adı çiçeklerinden dolayı “çarkıfelek” olarak bilenen “passiflora” hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ekrem Sezik, uykusuzluk, adet görme ve menapoz dönemindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlik gibi şikâyetleri olan kişilerin, sentetiklerden önce passiflorayı kullanabileceğini söylerken, kullanımdan önce eczacılara danışmanın da ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, passifloranın hangi şikâyetlere karşı kullanılabileceği ve kullanım miktarı hakkında bilgiler paylaştı.Ülkemizde, değişik passiflora türlerinin süs için Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde, tırmanıcı olmalarından ve bilhassa güzel, büyük çiçeklerinden dolayı bahçelerde yetiştirildiğini belirten Ekrem Sezik sözlerine şöyle devam etti: “Passifloranın Türkçe adı çiçeklerinden dolayı ‘çarkıfelek’. İşte bu türlerden bilimsel adı Passiflora incarnata olanı eczacılıkta kullanılıyor. Vatanı Kuzey Amerika. Dünyaya buradan yayılmış. Buna tıbbi passiflora diyoruz.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ